MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Про такі дні » Затримка місячних. Практично кожна дівчина протягом свого (Чи можу я бути вагітна?)
Затримка місячних. Практично кожна дівчина протягом свого
OlenkaДата: Субота, 31.01.2015, 16:33 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
Затримка місячних.

Практично кожна дівчина протягом свого життя хоча б один раз зіткнулася із затримкою менструації. І в той же час зовсім не багато хто знає достовірно, як правильно чинити в разі її виникнення. В цій статті поговоримо про затримку менструації, розглянемо найбільш поширені причини її виникнення, і дії, які необхідно зробити.

Затримка критичних днів змушує битися швидше серця багатьох жінок і дівчат. Одні з них пов’язують це явище з майбутніми радощами довгоочікуваного материнства, інші відчувають абсолютно протилежні емоції. Зрозуміло, проблема затримки буває пов’язана не тільки з вагітністю. І це, на жаль, часто збиває нас з пантелику. Переконавшись у відсутності вагітності, на жаль, багато хто схильний халатно ставитися до виник порушення менструального циклу, що загрожує виникненням серйозних проблем зі здоров’ям. Отже, є необхідність розібратися в тому, що є нормою і порушенням в менструальному циклі. Для початку давайте згадаємо, що таке менструальний цикл і яким він повинен бути в нормі.
Що таке менструальний цикл?

Вперше менструальні виділення з’являються у дівчаток в період статевого дозрівання, тобто в середньому в 11-13 років. Вік, у якому починається менструація, часто буває дуже близьким до віку, в якому почалася менструація у Вашої мами чи бабусі.
Тривалість менструального циклу рахується з першого дня початку місячних (появи кров’янистих виділень) до такого ж першого дня наступної менструації.
Менструальна кровотеча в нормі триває 3-5 днів. Крововтрата за одну менструацію в середньому становить близько 150-250 мл, що відповідає 50 мл в день. Середня тривалість циклу – 28 днів, нормальним також вважається, якщо тривалість циклу коливається від 21 до 35 днів.
Перші 12-18 місяців місячні можуть бути нерегулярними, але якщо порушення (затримка або початок менструації раніше терміну) тривають більше 2-3 місяців поспіль слід задуматися про відвідини дитячого гінеколога, щоб виключити початок будь-яких неприємностей у Вашому жіночому здоров’ї. Обов’язковою приводом для звернення до лікаря є відсутність місячних до 14 з половиною років і старше.
Припиняються менструації у віці близько 50 років, це явище називають менопаузою.
Помічники у вирішенні проблеми

Кожна дівчинка, яка зіткнулася з проблемою затримки місячних, повинна не боячись сказати про це мамі. Будьте впевнені, мама не запідозрить Вас в «непорядного», так як сама, напевно, стикалася з такою ситуацією, не будучи вагітною. А з 14-річного віку Ви маєте право самостійно відвідати гінеколога, який приймає в кожній дитячій поліклініці. Для цього треба просто записатися на прийом до лікаря, і під час візиту чесно і детально розповісти про проблему і поставити все, що Вас цікавлять.
Пам’ятайте, завдання лікаря – не судити, лаяти, повідомляти батькам або вчителям про те незаймана Ви чи ні. Його мета допомогти Вам впоратися з ситуацією і пояснити, як вирішити можливу проблему. У більшості випадків порушення, так лякають дівчат є варіантом норми, але тільки лікар може визначити, що відбувається насправді.
Від чого буває «затримка місячних»?

Отже, іноді затримка місячних не викликана жодними хворобливими станами. В такому випадку ми говоримо про затримку, тривалістю не більше тижня (1-7 днів).
Причини такої затримки можуть бути різноманітними:

стрес (підвищене навантаження під час навчання або роботи, звільнення, матеріальні проблеми, депресія, сварки).
зміни способу життя (початок активних занять спортом, зміна роботи, зміна клімату).
скасування прийому гормональних контрацептивів. Пов’язано це з тим, що яєчники, після тривалого отримання гормонів організмом ззовні, працюють загальмоване. Відвідування гінеколога вимагає лише в разі, якщо цикл не налагодиться протягом двох трьох місяців.
екстрена контрацепція (прийом «Постинора», «Ескапелу» тощо) також часто призводить до порушення циклу через стрес, викликаного прийомом високої дози гормону. Ще одна причина, як не дивно – вагітність, тому що ефективність препаратів для екстреної контрацепції складає всього лише 85%. Якщо затримка триватиме довше 7 днів, в будь-якому випадку, треба звертатися до гінеколога.
відсутність місячних після пологів – це нормальний стан. В організмі жінки починається вироблення гормону пролактину, який відповідає за вироблення молока і пригнічує циклічну діяльність яєчників. Якщо мама не годує малюка грудьми, місячні повинні початися приблизно через 2 місяці після пологів. Якщо мама годує груддю, менструація повинна відновитися після відлучення малюка від грудей. Але, якщо менструація не почалася через рік після пологів, слід відвідати гінеколога.
після переривання вагітності (аборту) порушення менструального циклу зустрічаються часто, але не є нормою. Також деякі легковажні парочки думають, що після аборту завагітніти можна не скоро, і не використовують засоби захисту. Відповідно, затримка місячних через нову вагітність цілком можлива.
Причиною порушення місячних можуть бути і самі звичні для нас захворювання: застуда, ГРЗ і ГРВІ. А також хронічні захворювання: гастрит, порушення функції щитовидної залози, цукровий діабет, захворювання нирок і багато інших. Прийом деяких ліків також може стати причиною збоїв менструації. Але в будь-якому випадку, якщо затримка тривати більше 7 днів, потрібно обов’язково відвідати гінеколога, щоб не пропустити початок серйозного захворювання.

Запальні захворювання статевих органів, нерідко також є причиною затримки.

Основними симптомами запалення статевих органів, крім можливої ​​затримки менструації можуть бути, відмінні від звичайних, виділення і болі в низу живота. Цей стан вимагає негайного лікування, оскільки може привести до безпліддя та інших серйозних ускладнень. При появі перших симптомів запального процесу слід бігти до гінеколога.

При поликистозе яєчників порушення менструального циклу теж характерне явище через гормональні порушення. Поряд із затримкою, при поликистозе яєчників можуть спостерігатися змінами шкіри (вугрі), надмірне оволосіння, надбавка у вазі.
Багато дівчат стикаються з порушенням менструального циклу після різкого зниження ваги, голодування або недоїдання. Всі ці фактори є сильним стресом для організму. Традиційно вважається, що мінімальною вагою для нормального функціонування організму дівчини є вага 47 кг, але так як всі процеси в організмі індивідуальні, ваш особистий поріг ваги, при якому організм не витримає випробування, може бути іншим. Також, нерідко причиною припинення місячних є не досягнення певної ваги, а різке зниження ваги. Якщо подібне сталося з Вами, не намагайтеся впоратися з проблемою самостійно, так як це загрожує дуже серйозними проблемами зі здоров’ям, для вирішення яких недостатньо просто відновити колишню вагу. В цьому випадку Вам, можливо, також знадобляться консультації дієтолога, ендокринолога, психотерапевта.

Давайте розглянемо ситуацію, коли місячні вже затримуються на 1-2 дні, а за минулий місяць у Вас були сексуальні контакти. Чи можна самостійно відповісти на питання про вагітність? Про основні методи визначення вагітності ви можете детально прочитати в статті «Що день прийдешній нам готує або як на ранніх термінах діагностувати вагітність». А в нашій статті ми розглянемо основні моменти діагностики вагітності на ранніх термінах. До таких відноситься тест на вагітність, про використання якого ми й розповімо.
Точність всіх видів тестів на вагітність приблизно однакова. У всіх тестах, незалежно від виду (тест-смужка, планшетний або струменевий), використовується один і той же принцип – визначення наявності в сечі гормону хоріонічного гонадотропіну (ХГ або ХГЧ). ХГЧ – це гормон, який не виробляється жіночим організмом під час відсутності вагітності (винятком може бути наявність злоякісних пухлин, спосбних виробляти цей гормон).

Якщо в інструкції написано, що чутливість тесту 10 мМО / мл, то він більш точний, ніж інші тести. І здатний визначити наявність вагітності на 12-14 день після зачаття. Саме з цього терміну має сенс проводити тест. Надійніше проводити тест двічі з інтервалом в 2-3 дня.

Для трактування результату тесту важливі перші 10 хвилин. Якщо протягом цього часу з’явилася навіть ледь помітна друга смужка, то результат можна вважати позитивним. Якщо смужка з’явилася пізніше, то отриманий результат достовірним вважати не варто.

Розглянемо ще один варіант, пов’язаний з проведенням тестів на вагітність. Вами отримано позитивний результат, а потім, через кілька днів, тест, раптом знову показує одну смужку. Такий результат може бути через мимовільного аборту (викидня) на ранніх термінах вагітності.
Важливо завжди пам’ятати про те, що при позаматкової вагітності тест також буде позитивним. А цей стан вкрай небезпечно і вимагає негайної допомоги спеціаліста (строковий візит до гінеколога). Так як самостійно неможливо визначити позаматкову вагітність, то для кожної дівчини, який помітив симптоми вагітності (затримка менструації, спотворення смаку, нюху, нудота, зниження апетиту, різкі зміни настрою, набряк молочних залоз) відвідування гінеколога після отримання будь-якого результату тесту є обов’язковим.

Більш детальну інформацію ви знайдете у статті «Тест на вагітність або як знайти душевний спокій».

Наступним методом діагностики вагітності є ультразвукове дослідження (УЗД).

На УЗД можна побачити вагітність вже через 3-4 тижні після зачаття. Проведення УЗД органів малого таза, на відміну від тесту на вагітність, дозволяє не тільки підтвердити / виключити наявність вагітності, а й визначити маткова вона чи позаматкова, а також виявити наявність загрози переривання вагітності.

Отже, підіб’ємо підсумки: прислухайтеся до свого організму, і при будь-яких тривожних симптомах не залишайте їх без уваги. Своєчасний візит до лікаря звільнить Вас від безлічі проблем! Обговорювана нами затримка місячних може бути викликана як зміною погоди, так і серйозним захворюванням. Для того, щоб спати спокійно краще відвідати лікаря. І якщо вагітність не входить у Ваші найближчі плани – бережіть себе від зайвих стресів, користуйтеся надійними методами контрацепції!
 
7tanusha7Дата: Понеділок, 02.03.2015, 11:32 | Повідомлення # 2
l)))
Повідомлень: 37
Короче кажучи, збій критичних або затримка може бути:
1. Клімат.
2. Погода.
3. Стрес.
4. Прийом ліків.
5. Температура.
6. Різні захворювання у тому числі гінекологічні.
7. Вагітність.


Повідомлення відредагував 7tanusha7 - Понеділок, 02.03.2015, 11:33
 
knopaДата: Субота, 07.03.2015, 14:53 | Повідомлення # 3
Повідомлень: 763
Питання :у мене місячні з запізненням, але я незаймана. Чи можу я бути вагітна?

Дівчата,якщо у вас не було сексу, без проникнення, але ви займались петінгом, в ході чого хлопець масажував свій член об ваші статеві губи.
За словами лікаря , евакуляція поза піхву - але на губи піхви - іноді може привести до вагітності, але ситуація досить рідкісна.

Той факт, який свідчить про відсутність менструації може бути через гормональний дисбаланс або дефіцит ваги, або будь-яку кількість інших медичних умов. Але немає ніякого способу дізнатися напевно, не ходячи на огляд до лікаря. Так що не бійся а сходи до лікаря в найближчий час.

Я сподіваюся, що Ви розберетесь у всьому відразу,і не доведеться більше турбуватися!
 
OlenkaДата: Понеділок, 08.05.2017, 17:09 | Повідомлення # 4
Повідомлень: 3285
Протягом перших 2-х років менструації можуть бути нерегулярними, і це цілком нормально. Згодом менструація встановлюється регулярний цикл тривалістю від 21 до 42 днів, у середньому кожні 28 днів, сама менструація триває від 3 до 7 днів. Якщо тривалість менструації більш ніж 8-10 днів, то в такому випадку треба звернутися до лікаря.
 
АнонімноДата: Субота, 02.01.2021, 23:53 | Повідомлення # 5





У мене була затримка 2 місяці( я була не займана),у мене стався перший секс, через скільки часу місячні мають зявитись?

Повідомлення відредагував Olenochka - Неділя, 03.01.2021, 15:51
 
OlenochkaДата: Неділя, 03.01.2021, 15:52 | Повідомлення # 6
Повідомлень: 4515
Ваше запитання опубліковане. Очікуйте на відповідь
 
АнонімноДата: Неділя, 22.08.2021, 08:48 | Повідомлення # 7





у перший рік місячні нерегулярні.

Повідомлення відредагував Olenochka - Понеділок, 23.08.2021, 16:11
 
OlenochkaДата: Понеділок, 23.08.2021, 16:12 | Повідомлення # 8
Повідомлень: 4515
Анонімно, дякую за відповідь.
 
Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Про такі дні » Затримка місячних. Практично кожна дівчина протягом свого (Чи можу я бути вагітна?)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом